Volledig scherm
AZSV viert de behaalde periodetitel in Veen. © AZSV

AZSV lonkt naar derde divisie na periodetitel in Veen

VIDEOVEEN - AZSV uit Aalten heeft voor het eerst een periode in de hoofdklasse A gepakt. Zaterdagmiddag werd in de hoofdklasse A in Brabant met 0-1 gewonnen van Achilles Veen. 

Voor het eerst in de historie pakte AZSV een periodetitel in de hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Vorig seizoen waren de Aaltenaren er dicht bij, maar ging Staphorst er in extremis toch mee aan de haal. 

Nu lukte het wel, maar het werd een zwaarbevochten zege. Voor AZSV opende Jardell Kruidbos na een kwartier met een geweldig mooi doelpunt de score: 0-1. 

Daarna had AZSV de wedstrijd al vroegtijdig kunnen beslissen, maar Joost Rasing, Kruidbos en Fabian Mensah verzuimden de 0-2 te scoren. 

Volledig scherm
Fabian Mensah in actie tegen Achilles Veen. © BSR Agency


Na  rust moest AZSV ver terug tegen Achilles Veen. De Brabanders namen steeds meer risico's en probeerden de gelijkmaker te forceren. ,,Het was vrouwen en kinderen eerst", stelde trainer Dave de Jong van koploper AZSV. ,,Maar we hebben niet veel grote kansen weggegeven.” 

De Jong sprak de hoop uit dat zijn ploeg de ingeslagen weg voortzet. ,,Vaak zie je bij ploegen die de de eerste periode titel pakken, dat ze daarna ver terugvallen. Daar moeten wij  voor waken. We moeten blijven knallen.”

Geweldige serie

AZSV is onder leiding van trainer Dave de Jong bezig aan een geweldige serie. Sinds 17 november 2018 verloren de Aaltenaren onder leiding van de Doetinchemse trainer slechts twee officiële wedstrijden (in de beker tegen Sparta Nijkerk en dit seizoen de eerste competitiewedstrijd tegen Rijnvogels).

Hoofdklasse A:
Achilles Veen-AZSV 0-1 (0-1). 15. 0-1 Jardell Kruidbos.
Opstelling AZSV: 
Jasper te Kolste, Freek Mulder, Pepijn Lansbergen, Jonathan Goosen, Bram Rensing; Niek te Veluwe, Kars Vierwind, Jardell Kruidbos; Erwin Nieuwboer (Luka ter Haar), Joost Rasing (Freek Gesthuizen), Fabian Mensah (Rik van der Eerden).

Amateurvoetbal