Volledig scherm
© JJan Ruland van den Brink

AZSV-trainer begint vol vertrouwen aan wedstrijd tegen SDC Putten

DOETINCHEM - AZSV start morgen aan een nieuw seizoen in de hoofdklasse B. Was SDC Putten vorig seizoen de laatste ploeg die Aalten bezocht, morgen zijn de Puttenaren de eerste tegenstander op sportpark Villekamp.

Voor de nieuwe trainer Dave de Jong wordt het zijn eerste officiële duel als AZSV-trainer. ,,Wij kijken terug op een qua resultaat wisselende voorbereiding", schetst de Doetinchemmer. ,,Ik vind wel dat we op de training stappen maken. De minder goede dingen zijn trainbaar en de jongens zijn enthousiast en steken er veel energie in."

De Jong kijkt niet te veel naar het vorig seizoen. ,,Toen won AZSV in de laatste competitiewedstrijd thuis van SDC Putten, maar stond er voor beide teams niets meer op het spel."

SDC Putten heeft een goed team, zo constateerde De Jong die de ploeg aan het werk zag. ,,Het zal op details beslist worden, maar dat geldt voor alle wedstrijden in deze competitie."

Deze week koos De Jong zijn eerste keeper. ,,Dat is Matthijs Ebbers geworden. In de technische staf is hier best discussie over geweest. Ook Jasper te Kolste en Jelle Jansen hebben namelijk echt een goede voorbereiding gekeept, dat hebben we die jongens ook meegegeven."

AZSV treedt aan zonder de geblesseerden Yordi Orriëns (enkel), Rik van der Eerden en Michael Vaags (beiden knie). De Jong: ,,Dat duurt ook nog wel even vrees ik. Het zijn blessures die voortkomen uit vorig seizoen, voor de rest is iedereen fit."

Het duel op sportpark Villekamp in Aalten begint om 14.30 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal