Volledig scherm

Beker: Lienden ontvangt AZ, TEC naar HSC '21

TIEL/ LIENDEN - Tweede-divisionist TEC speelt in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi tegen een oude bekende. De Tielse ploeg gaat in de week van 23 september op bezoek bij HSC’21 in Haaksbergen dat een klasse lager speelt.

Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar nog in de topklasse zondag. TEC werd daarin tweede, HSC’21 speelde een beslissingsduel met UNA om de zevende plaats die eveneens recht gaf op promotie naar de tweede divisie. UNA ging er met de promotiebuit vandoor.

FC Lienden
FC Lienden ontvangt in de eerste ronde van het KNVB-bekertoernooi een aansprekende tegenstander. Eredivisionist AZ uit Alkmaar komt op bezoek bij de ploeg van trainer Hans Kraay. Met Kraay schakelde Lienden in 2008 al een eredivisieploeg (Vitesse) uit in de beker, waardoor FC Lienden zich plaatste voor de achtste finale. Daarin was Roda JC in Kerkrade te sterk. Roda haalde dat jaar de finale waarin het verloor van Feyenoord.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal