Volledig scherm
Ex-prof Nicky Hofs, hier op archiefbeeld, speelde mee bij MASV. Foto: HB/D

Bekeroverzicht (1): SC Oranje geeft voorsprong weg

ARNHEM - SC Oranje begon dinsdagavond in het districtsbekertoernooi sterk tegen FC Jeugd, maar zag de Edenaren nog voor rust langszij komen en er in de tweede helft met de overwinning vandoor gaan: 2-3.

Het duel op sportpark De Bakenhof begon meer dan een uur later dan gepland, omdat er een andere arbiter opgetrommeld moest worden. Het zorgde ervoor dat het laatste gedeelte van de wedstrijd in het donker moest worden afgewerkt.

Bryan van Schooten en Nicky Peters zetten SC Oranje op een 2-0 voorsprong. Na de pauze (2-2) kreeg Arnhemmer Bob van Zomeren al snel zijn tweede gele kaart. FC Jeugd haalde tegen het tiental Arnhemmers de winst binnen.

AZ 2000 kwam tegen RKSV Driel sterk uit de startblokken, maar verzuimde een voorsprong te nemen. Driel sloeg daarna hard toe en bleek beduidend effectiever te zijn: 6-2. Yancey Baars en Rick van Vliet scoorden voor de Arnhemse zaterdagvierdeklasser.

Trainer Patrick Baltus van AZ 2000 had gemengde gevoelens. ,"Ik heb goede dingen gezien, maar we maken nog teveel persoonlijke fouten. In vier duels incasseren we negentien tegentreffers, dat is gewoon teveel."

MASV kreeg 't Peeske niet op de knieën. Marc Comans bracht de Arnhemmers in Beek na rust wel aan de leiding, maar de thuisploeg kwam nog langszij: 1-1.

MASV had het duel moeten winnen, vond trainer Marcel Gerrist. "We waren de bovenliggende partij, maar het scorend vermogen ontbrak. De tegenstander kreeg eigenlijk geen enkele kans en scoorde uit een dood spelmoment."

Bij MASV speelde oud-prof Nicky Hofs vanwege de tarijke afwezigen de gehele wedstrijd mee.

Arnhemse Boys kreeg tegen Overasseltse Boys genoeg kansen, maar was niet slagvaardiger genoeg voor het doel. De bezoekers bleken daarin een stap verder: 0-2.

Trainer Pierre van den Berg van de thuisploeg maalde niet al te zeer om de nederlaag. "Liever nu dan in de competitie. We zijn nog zoekende. Het is een totaal nieuwe selectie, dat vergt gewoon tijd."

Amateurvoetbal