Volledig scherm
Shuremy Felomina in duel met NAC speler Thomas Ageyepong die later geblesseerd uitviel. © Pro Shots

Bekerstunt Achilles’29 tegen eredivisionist NAC Breda

GROESBEEK - Achilles’29 heeft woensdagavond voor een geweldige stunt gezorgd in de eerste ronde van de KNVB-beker. De Groesbeekse tweededivisionist was op eigen veld te sterk voor eredivisionist NAC Breda: 4-3.

NAC kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Rai Vloet. Die kon vrij binnen schieten uit een hoekschop: 0-1. Achilles kwam snel langszij via Imran Oulad Omar. De aanvallende middenvelder reageerde alert toen NAC-doelman Mark Birighitti een schot van Omid Popalzay los liet: 1-1. Karol Mets maakte nog voor rust uit een corner 1-2.

Achilles knokte zich in de tweede helft knap terug in de wedstrijd. De thuisploeg kwam na een uur spelen ook op gelijke hoogte. Boy van de Beek maakte uit een penalty gelijk: 2-2. 

Niels Wouters maakte een paar minuten later van dichtbij de 3-2. Verdediger Shuremy Felomina kopte in de 74ste minuut raak uit een vrije trap van aanvoerder Van de Beek: 4-2.

NAC moest aan het einde van de wedstrijd ook nog verder met tien man. Vloet kreeg in de 84ste minuut direct rood na een harde overtreding op Imran Oulad Omar. In de 94ste minuut maakte NAC-invaller Thomas Enevoldsen er nog 4-3 van.

Door de zege plaatst Achilles zich voor de tweede ronde van de KNVB-beker. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Amateurvoetbal