Volledig scherm
archieffoto © VI Images

Bennekom onderuit tegen sterk DUNO

BENNEKOM - De opening van het nieuwe seizoen heeft Bennekom geen succes opgeleverd. De eersteklasser verloor met 1-4 van DUNO D., de ploeg van Lunteraan Lodewijk de Kruif.

De thuisploeg begon veelbelovend en kreeg na vijf minuten al een strafschop, na een overtreding op Redouan Hazzat. Laatste man Just Berends schoot vanaf de stip overtuigend raak. De ploegen waren nadien aan elkaar gewaagd, waarbij Bennekom enkele veelbelovende aanvallen slecht afwerkte. De gelijkmaker viel na 25 minuten uit de lucht vallen. Een razendsnelle spelhervatting lag aan de basis van de 1-1. Roy Talsma mikte tussen de benen van doelman Christiaan de Haan door. Vlak voor rust viel Martijn Klein-Holte met een enkelblessure uit. De ernst van de kwetsuur is nog niet bekend.

In de tweede helft had Bennekom een overwicht, maar het dwong voorin vrijwel niets af. De ambitieuze bezoekers uit Doorwerth toonden zich in de omschakeling zeer effectief. Met nog een half uur op de klok profiteerde Talsma van wanorde in de Bennekomse defensie. Ondanks de geringe marge, hing de gelijkmaker nooit in de lucht. In de slotfase liep DUNO via Ryan Bouwmeester en Faïsal Kaouass nog wat verder uit. "Er is nog genoeg werk aan de winkel", sprak trainer Jürgen Schefczyk bij zijn competitiedebuut voor Bennekom.

Amateurvoetbal