Volledig scherm
© DG

Bennekom wil verloren terrein inhalen

BENNEKOM - Eersteklasser Bennekom wil er alles aan doen om zo snel mogelijk het verloren terrein in te halen. Dat stelt technisch manager Hein Oelderik. Bennekom degradeerde eind mei uit de hoofdklasse en acteert thans op het vierde amateurniveau van Nederland.

„Bennekom hoort wat mij betreft nog steeds minimaal in de hoofdklasse te spelen”, meent hij. „Toch willen we onze nieuwe trainer Jürgen Schefczyk niet al te veel druk opleggen. We willen hem de tijd geven om het beste uit zijn team te halen en alles uit de selectie te halen.”

Onrustig
De onrust van de afgelopen jaren (veel trainerswisselingen en interne strubbelingen) heeft volgens Oelderik geen invloed op het leggen van contacten. „Wat er de de afgelopen jaren is voorgevallen, daar zijn we niet trots op. Maar ik heb nooit twijfels gehoord van bijvoorbeeld spelers, die werden benaderd. Bennekom heeft wat dat betreft in de voetbalwereld nog steeds een goede naam.”

Vertrek
Het vertrek van Bram Braam, een week voor het einde van de reguliere competitie, roept ook luttele maanden later nog vragen op. „Bram was en is een prima vent, maar hij had volgens ons niet in de gaten dat hij niet het volledige respect genoot van de complete selectie. Dat legden wij hem voor en daaruit trok hij zijn conclusies.”

Lees het complete verhaal over Bennekom in De Gelderlander van zaterdag 3 september, editie Vallei, of bekijk de e-paper.

Amateurvoetbal