Volledig scherm
Patrick Pothuizen als aanvoerder van DIO’30 aan de bal. © Eveline van Elk

Chi en Pothuizen beste spelers Amateurvoetbalgala

GROESBEEK - Rood Wit is de grote winnaar geworden van het Amateurvoetbalgala van De Gelderlander. De Groesbeekse club, de verrassende kampioen in de 2e klasse I, won vrijdagavond in De Linde liefst 3 prijzen. Jacky Chi is verkozen tot beste speler van het afgelopen seizoen in het regionale amateurvoetbal.

Trainer Ron IJsbrandij kreeg de prijs voor beste trainer en Rood Wit is bovendien verkozen tot beste team. In de categorie 3e klasse tot en met 6e klasse werd Patrick Pothuizen (DIO’30) gekozen tot beste speler. Hij bleef Marc de Winter van Hatert nipt voor.

Stemmen op internet
De uiteindelijk winnaars zijn op 3 manieren bepaald. De gehele maand mei kon er op de internetpagina van De Gelderlander gestemd worden. De verkiezing op de site dg.nl is de voorbije maand volop bezocht. In totaal hebben ruim 3.000 mensen het stemformulier helemaal ingevuld.

'Amateurvoetbalwatchers'
Behalve deze internetverkiezing woog ook de keuze van de 'amateurvoetbalwatchers' van de sportredactie mee en tot slot hebben alle gasten van het amateurvoetbalgala een stemformulier gekregen. Die stemmen bij elkaar opgeteld telden voor 40 procent mee.

Verder won BVC'12 een oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist Achilles’29. Dat duel werd verloot onder de aanwezige teams.

De winnaars op een rij:
Topamateurs: beste voetballer: Jacky Chi (Rood Wit); trainer: Ron IJsbrandij (Rood Wit); talent: Floris Florussen (Leones); team: Rood Wit.
Lagere klassen: beste voetballer: Patrick Pothuizen (DIO’30); trainer: Wim Wouterse (SCH); talent: Joep Martens (Blauw Wit); team: Keizerstad. Vrouwen: Woezik.

Volledig scherm
Rood Wit-middenvelder Jacky Chi (6) werd uitgeroepen tot beste speler van het afgelopen seizoen in het regionale amateurvoetbal. © Erik van 't Hullenaar
Volledig scherm
De voetballers van Rood Wit lopen de polonaise. Ze werden op het Amateurvoetbalgala van De Gelderlander verkozen tot beste team. © William Moore
Volledig scherm
Rood Wit-speler Jacky Chi kroonde zich tot beste speler van het regionale amateurvoetbal 2013/14. © William Moore
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal