Berry Powel (40), speler van GVVV uit Veenendaal, moet vanwege zijn leeftijd vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn jongere ploeggenoten wel weer samen mogen trainen.
Volledig scherm
PREMIUM
Berry Powel (40), speler van GVVV uit Veenendaal, moet vanwege zijn leeftijd vanaf de zijlijn toekijken hoe zijn jongere ploeggenoten wel weer samen mogen trainen. © Herman Stöver

Competitie amateurvoetbal voor tweede jaar op rij niet afgemaakt: ‘Wat is verschil tussen voetballer van 26 en van 27?’

DOETINCHEM - De competities bij de eerste elftallen in het amateurvoetbal worden voor het tweede jaar op rij niet afgemaakt. Dat werd dinsdagavond duidelijk na de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge.

6 reacties

 • Kees de Jong

  2 maanden geleden
  Er is geen enkele medische noch wetenschappelijke onderbouwing voor de leeftijdsregel. KNVB heeft gewoon weer zitten slapen en zelf geen enkele onderzoek gedaan of daadkracht getoond. En over welke pandemie hebben we het nu eigenlijk. Ga zelf eens op onderzoek uit en ik ben er van overtuigd dat de meningen zullen wijzigen over wat er nu gebeurd in NL. En komt niet met .. maar de hele wereld want die drinken ook coca cola en daarom is het nog niet goed toch ??
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  Hoezo leeftijdsdiscriminatie? We zijn wel bezig met het bestrijden van een pandemie, wees blij dat de regels een beetje opgerekt worden voor de jongeren, dit is al risico genoeg.
 • J de H

  2 maanden geleden
  Waar baseren ze deze leeftijdsgrens op. En totaal geen onderbouwing van de beslissing. Kortom het is weer een besluit genomen om zogenaamd “het volk” tegemoet te komen en weer een tijdje rustig te houden. Althans dat hopen ze.
 • Sjors Boy

  2 maanden geleden
  Wat een gezeur weer er is altijd een leeftijd grens. Wanneer je mag autorijden alcohol mag drinken je aow krijg enz. Is dat dan ook allemaal leeftijdsdiscriminatie. Je moet nu eenmaal een grens stellen en dan is er altijd iemand die er net buiten valt of geen recht op heeft. Heel vervelend vaak maar niet te voorkomen.
 • Sam Schaap

  2 maanden geleden
  Precies dat, leeftijdsdiscriminatie. Mag dat wel? Ik voel een rechtzaakje aankomen.
 1. Samenvatting | Ajax - FC Emmen
  PREMIUM
  VIDEO

  Samenvat­ting | Ajax - FC Emmen

  2 mei
 2. Samenvatting Formule 1: GP van Portugal
  Play

  Samenvat­ting Formule 1: GP van Portugal

Amateurvoetbal