Volledig scherm
AWC-speler Youri Hubers in duel. © Pix4Profs/Marcel Otterspeer

Curieuze penalty bij stunt AWC, Achilles’29 weer onderuit

HALSTEREN - AWC is gisteren goed begonnen aan de tweede seizoenshelft. De Wijchense degradatiekandidaat pakte in de hoofdklasse B een punt in de uitwedstrijd tegen titelkandidaat Halsteren: 1-1. 

De thuisploeg maakte uit een curieuze strafschop gelijk. Trainer Camiel Jager van AWC hield daarom ‘een aparte nasmaak’ over aan de uitwedstrijd. Nadat Safa Kizir de Wijchense ploeg na een half uur op een 1-0 voorsprong had gezet, gebeurde er iets bijzonders. Halsteren kreeg op slag van rust een strafschop. 

Volgens Jager schoot Fouad Idabdelhay van de thuisclub tegen zijn standbeen aan en verdween de bal vervolgens in het doel. ,,Hij gleed uit en toucheerde de bal daardoor twee keer”, zei Jager. ,,Dat mag niet. Maar de scheids- en grensrechter zagen het niet.”

‘Te ongeduldig’

In de rust kreeg Karim Didi van Halsteren zijn tweede gele kaart na een wegwerpgebaar richting de scheidsrechter. Daardoor begon AWC met een man meer aan de tweede helft. ,,We waren te ongeduldig aan de bal om in de tweede helft die manmeersituatie uit te spelen”, zei Jager. ,,Op voorhand had ik getekend voor deze uitslag. Maar als je naar het wedstrijdbeeld kijkt, dan is dit best zuur.”

AWC eindigde het duel ook met tien spelers. Sven Jansen kreeg na rust zijn tweede gele kaart. De formatie uit Wijchen staat nu met vijftien punten op de veertiende plaats. Die plek betekent aan het einde van het seizoen nacompetitie om lijfsbehoud. SV Meerssen, die de eerste directe degradatieplaats bezet, heeft drie punten minder dan AWC (15 om 12).

Goede hoop

Achilles’29 wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen. De Groesbeekse club kwam zaterdag in de hoofdklasse A tekort tegen nummer vier ARC: 2-0. Storm Deriu, aanvoerder van de ploeg, houdt hoop op betere tijden. ,,Er staat nu een echt team”, zei Deriu. ,,Spelers werken voor elkaar en de neuzen staan dezelfde kant op. Dat is een groot verschil met voorheen.”

Quote

Er komt een moment dat we een wedstrijd gaan winnen

Storm Deriu, Aanvoerder Achilles’29

De thuisclub uit Alphen aan den Rijn kwam vlak voor rust op voorsprong door een benutte strafschop van Thom Nouwens. Een kwartier voor het eindsignaal maakte Lionel Frederik de 2-0. ,,Je zou het niet verwachten, maar de sfeer is goed binnen het team”, sprak Deriu. ,,Er komt een moment dat we een wedstrijd gaan winnen. Hopelijk kunnen we dan een reeks neerzetten en hebben we het geluk een keer aan onze kant.”

Vierde degradatie op rij lonkt

Achilles is met één punt, behaald tegen Spijkenisse (1-1), de troosteloze hekkensluiter. De vierde degradatie op een rij lijkt onvermijdelijk. Achilles heeft twaalf punten minder dan Spijkenisse. Het verschil met FC ’s-Gravenzande, dat op de eerste nacompetitieplek staat, is dertien punten. Beide clubs hebben wel twee duels meer gespeeld.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal