Volledig scherm
Guido van Rijn (r) draagt het shirt van FC Lienden weer. © Foto Raphael Drent

De Abdijhof verwelkomt oude bekende

LIENDEN - Na twee jaar afwezigheid keerde Guido van Rijn (28) deze zomer terug bij FC Lienden. In het vertrouwde nest wacht voor Van Rijn een mooie uitdaging op De Abdijhof.

Het wedstrijdritme ontbreekt nog een beetje, maar stap voor stap werkt Van Rijn aan zijn ‘herstel’. De linksback ruilde twee jaar geleden het blauw-wit van FC Lienden in voor dat van Spakenburg. Nu bewandelt hij de omgekeerde weg.

En daar is hij maar wat blij mee. ,,Fijn om hier weer terug te keren. Ik heb bij Spakenburg pieken en dalen meegemaakt. De club wilde ook wel met mij door, maar na het afgelopen seizoen heb ik de tijd en ruimte nodig om écht terug te komen”, doelt Van Rijn op een kraakbeenblessure die hem bijna het hele afgelopen seizoen aan de kant hield.

In zijn eerste jaar bij Spakenburg werd Van Rijn kampioen in de derde divisie en promoveerde hij. Van Rijn speelde alles. Het seizoen daarop, in de tweede divisie, bijna niets. ,,Er is een stukje meniscus weggehaald en daardoor heb ik alles rondom mijn knie moeten trainen. Heb maandenlang moeten revalideren en alleen op het eind van het seizoen nog wat minuten gemaakt.”

Volledig scherm
Guido van Rijn stond twee seizoenen onder contract bij Spakenburg; het eerste speelde hij volledig, het tweede maakte hij vanwege een kraakbeenblessure amper mee. © Rodney Kersten

Van Rijn kon dus wel bij Spakenburg blijven, maar koos voor een terugkeer op het oude nest. ,,Ik kies voor vertrouwen en dat heb ik hier in Lienden. Ik had niet het gevoel dat ik van John de Wolf, mijn trainer bij Spakenburg, de tijd en ruimte kreeg om écht weer terug te komen. Bij Hans (Van de Haar, red.) heb ik dat wél. Toen ik - inmiddels een jaar geleden - geblesseerd raakte, belde Hans mij ook om te vragen hoe het ging. Dat geeft een goed gevoel. Ik heb eerder bij FC Lienden al goed samengewerkt met Hans.”

Quote

Ik had niet het gevoel dat ik van John de Wolf de tijd en ruimte kreeg om écht terug te komen

Nu gaat hij dus op voor deel twee in Lienden. Van Rijn kwam in de zomer van 2013 over van Bennekom. In zijn eerste periode op De Abdijhof werd Van Rijn met FC Lienden twee keer kampioen in de topklasse en veroverde hij het algeheel amateurkampioenschap. In het eerste jaar van de tweede divisie eindigde FC Lienden zesde, met Van Rijn steevast als linksback. ,,Ik ben FC Lienden in die twee seizoenen natuurlijk blijven volgen. Heb ook altijd contact gehouden met mensen van de club. Toen het contact deze zomer weer werd gelegd om een terugkeer te bespreken, heb ik er niet lang over na hoeven te denken. Er ligt hier in Lienden weer een mooie uitdaging klaar.”

Tweede divisie

Want als Van Rijn weer helemaal wedstrijdfit is, wil hij meer. ,,Afgelopen seizoen was natuurlijk een domper voor de club. We willen weer terug naar de tweede divisie. Het maakt nu even niet uit op welke manier.”

Quote

Er ligt hier in Lienden weer een mooie uitdaging klaar

In de oefenwedstrijd tegen AWC (5-1 winst) - afgelopen zaterdag - liet FC Lienden bij vlagen al zien over uitstekende voetballende kwaliteiten te beschikken. Voor Van Rijn moest de oefenpot tegen de hoofdklasser zijn eerste volledige negentig minuten sinds tijden worden. ,,Ik ben er dus een jaar uitgeweest. Heb al lang geen negentig minuten gemaakt. Dat was vandaag de bedoeling”, was het plan van Van Rijn. Maar zover kwam het niet. In de tweede helft kreeg hij een knietje tegen zijn mond en moest hij het veld voortijdig verlaten. ,,Tand door de lip”, kreeg hij nog wel uit de mond.

Maar dat staat in schril contrast met die kraakbeenblessure. Van Rijn is er bijna. Klaar om met FC Lienden weer naar het hoogste amateurniveau te promoveren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal