Volledig scherm
Archieffoto © VI Images

De Bataven zakt door de ondergrens

GENDT - De Bataven heeft zich zondag van zijn slechtste kant laten zien. De Gendtse hoofdklasser zakte in de thuiswedstrijd tegen SDO uit Bussum na een aardig begin door de ondergrens en verloor met 1-4. Na twee speelronden staan de Gendtenaren laatste met nul punten en een doelsaldo van 2-9.

Een kwartier lang was er weinig aan de hand voor De Bataven. De Gendtse ploeg had de wedstrijd in handen en kreeg ook de eerste kansjes. Rob Aarntzen mikte de grootste net naast de verkeerde kant van de paal.

In de 17de minuut bleek de Gendtse controle slechts schijn. Mike van 't Land knalde een afvallende bal vanaf een meter of twintig ineens in de kruising. Dat doelpunt veranderde de Gendtse voetballers van een rustig gezelschap in een afdeling angstige neurotici. De thuisploeg creëerde nog wel wat kansen, maar gaf ze net zo gemakkelijk weg. En drie minuten voor de rust profiteerde Veirano Slager van zo'n cadeautje: 0-2.

Wie na de rust een Gendtse stormloop verwachtte, kwam bedrogen uit. De thuisploeg kreeg zijn eerste wat langere balbezit pas nadat het al 0-3 geworden was. Kick van Aelst scoorde na de zoveelste verre ingooi van SDO'er Van 't Land. Het werd nog erger, want invaller Maikel van Latum rondde een simpele counter af. De Bataven liet intussen niets zien.

Pas in de 90ste minuut deed De Bataven was terug. Met dank aan Micha Fokker die een voorzet van Nick Buijl in zijn eigen doel werkte.

Amateurvoetbal