In het oranje van HHC Hardenberg, zijn nieuwe club.
Volledig scherm
In het oranje van HHC Hardenberg, zijn nieuwe club. © Orange Pictures/Johan Wolff

De Bondt vrij en verlost in het oosten

OTTERLO/HARDENBERG - Het oranje van de Nederlandse jeugdelftallen droeg hij al eens. Dit seizoen trekt hij die kleur weer wekelijks om de schouders, maar dan met het logo van HHC Hardenberg. Nick de Bondt kende geen al te gelukkige periode bij Spakenburg en uitte een half jaar geleden zijn vertrekwens. Na een half seizoen Duno (op huurbasis) streek hij neer in het verre oosten. Daar mikt de Otterloër weer op speeltijd en plezier.

Zijn tijd in Bunschoten-Spakenburg - onder trainer John de Wolf - werd niet wat hij er van verwachtte. De Bondt begon nog prima op De Westmaat. ,,Maar na een tijdje belandde ik op een dood spoor. Toen ook in de media duidelijk werd dat ik weg wilde bij Spakenburg, handelde HHC Hardenberg snel”, legt De Bondt uit.

Quote

Toen ook in de media duidelijk werd dat ik weg wilde bij Spakenburg, handelde HHC Hardenberg snel

Het was niet de eerste keer dat de club uit Hardenberg informeerde naar de linkspoot. ,,Na mijn eerste seizoen bij De Treffers ben ik al benaderd door de trainer van HHC Hardenberg Gert-Jan Karsten. Op dat moment vond ik een vertrek uit Groesbeek niet nodig en dus bleef ik nog een jaar. Na mijn tweede jaar bij De Treffers handelde Spakenburg heel snel. Het contact met Gert-Jan bleef er altijd wel.”

En inmiddels heeft dat zijn vruchten afgeworpen. De eerste weken in Hardenberg zijn De Bondt uitstekend bevallen. ,,De mensen hier zijn oprecht geïnteresseerd in je. Dat geeft een fijn gevoel. Ik kende van het team niemand echt persoonlijk, alleen een beetje van onderlinge wedstrijden tegen HHC, maar het is een ontzettend leuke groep. Nee, een ontgroening heb ik nog niet gehad. Wellicht komt dat nog als de competitie begint.”

Nick de Bondt schiet net naast in de derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels, vorig seizoen.
Volledig scherm
Nick de Bondt schiet net naast in de derby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels, vorig seizoen. © Rodney Kersten

De Bondt tekende in Hardenberg een contract in de wetenschap dat hij toch zeker drie keer per week de reis vanuit zijn woonplaats Arnhem richting Hardenberg moest maken. 110 kilometer heen, 110 kilometer terug. ,,Het reizen valt mij op zich nog mee. Zeker in deze periode - nu het rustig is op de weg - is het goed te doen. Ik ben ruim een uur onderweg naar het sportpark. Vanaf Zwolle carpool ik; dat breekt de reis ook wel. Als het van beide kanten goed bevalt, ga ik wellicht dichterbij wonen. Dat is nog even afwachten.”

Hoe dan ook: De Bondt heeft weer plezier in het spelletje. De positie waarvoor hij naar Hardenberg is gehaald, stemt hem ook tevreden. ,,Linksvoor. Dat is ook echt mijn plek. Al weet de trainer dat ik ook rechtsvoor kan spelen. In het moderne voetbal kan elke linksbuiten ook wel op rechts uit de voeten. Bij mijn vorige clubs speelde ik ook wel eens op het middenveld of achterin. Dat zijn gewoon niet mijn plekken. Heel simpel.”

Quote

Bij mijn vorige clubs speelde ik ook wel eens op het middenveld of achterin. Dat zijn gewoon niet mijn plekken. Heel simpel

En op die linkerflank ontmoet De Bondt op sportpark De Boshoek veel supporters, die een paar meter verderop naar zijn kunsten kijken. ,,Ik heb inderdaad al gemerkt dat het voetbal hier écht leeft. Het is toch fantastisch om bij thuiswedstrijden voor duizend of misschien wel vijftienhonderd mensen te voetballen? Dat was bij Spakenburg ook wel zo. Ik denk alleen dat de supporters hier wat positiever zijn dan in Bunschoten. Mensen komen ook even een praatje maken op trainingsavonden. Het is een warme club met mooie mensen. Dat merkte ik meteen al.”

De club aast ook op sportief succes dit seizoen. De afgelopen twee seizoenen eindigde HHC Hardenberg op de respectievelijk derde en zesde plek. Twee uitstekende eindklasseringen. ,,Ik vind dat we zo lang mogelijk mee moeten doen om het kampioenschap. Dat kan met deze groep. Wij zijn niet de uitgesproken favoriet voor de titel in de tweede divisie; dat zijn - denk ik - IJsselmeervogels en AFC. Wij moeten er voor zorgen dat we zo lang mogelijk achter die ploegen aansluipen.”

In de jeugd van Ajax: Viktor Fischer en Nick de Bondt (r)/
Volledig scherm
In de jeugd van Ajax: Viktor Fischer en Nick de Bondt (r)/
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal