Volledig scherm

De Paasberg hard onderuit in Lent

De competitiestart van De Paasberg (zondag 4F) liep uit op een teleurstelling. In Lent werd tegen DVOL een fikse nederlaag geleden (6-2). Bij rust stond het al 2-1 voor de gastheren.

Brian Stam opende de score voor de bezoekers, maar via Arno Scholten en Lorenzo Kokke kwam DVOL op voorsprong. Na rust zorgde Angelo van Maanen uit een strafschop voor de gelijkmaker, maar lang duurde de blijdschap niet bij de Arnhemmers. DVOL stelde al snel orde op zaken. Arno Scholten, Menno Niesten (strafschop), Nick Temmink en Lorenzo Kokke zorgden voor een afgetekende zege.

Trainer Paul van Koppenhagen had wel een verklaring voor de nederlaag. ,,Veel jongens zijn door de late vakantie conditioneel nog niet op sterkte. Bovendien ontbraken er nog enkele spelers.''

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal