Volledig scherm
Frenk Keukens in een duel om de bal namens De Treffers. © Pro Shots

De Treffers begint tweede divisie met kater

GROESBEEK - De Treffers heeft een kater overhouden aan het debuut in de tweede divisie. De Groesbeekse formatie verspeelde zondagmiddag in zijn eerste wedstrijd in de nieuwe landelijke competitie een 2-0 voorsprong tegen UNA.

De Treffers schoot uit de startblokken. De thuisploeg viel het eerste kwartier constant aan, maar verder dan speldenprikken kwam het niet. De eerste echte kans was voor UNA-aanvoerder Niek van Boekel. Zijn inzet werd door linksbuiten Nick de Bond van de doellijn gehaald. Daarna zwijnde De Treffers opnieuw toen de gasten uit het Brabantse Zeelst via Benjamin van Wanrooy de paal teisterde buiten het bereik van doelman Niels Kornelis.

Een-tweetje
Op het moment dat De Treffers het initiatief enigszins aan UNA moest laten, sloeg het elftal van Anton Janssen keihard toe. Na een uitstekende actie van Bas Hendriks omspeelde rechtsback Frenk Keukens UNA-doelman Petar Stoskovic en gaf hij Rick Verbeek een niet te missen kans: 1-0. Nog voor rust verdubbelde De Treffers de score. Linksback Bram Eltink rondde bekwaam af na een dubbel een-tweetje met vleugelaanvaller Nick de Bondt.

Kopbal
Het kopdoelpunt van Mart van de Gevel in de blessuretijd van de eerste helft gaf UNA weer hoop. De Brabanders roken bloed en drongen De Treffers na rust meteen terug. Kornelis stond echter op z'n plek. De doelman redde bekwaam op een schot van Van Wanrooy. Wesley Meeuwsen verzuimde daarna de marge weer op twee te zetten op aangeven van Robert Mutzers, zijn ploeggenoot die ook in de rust inviel.

Mutzers
Die misser kwam De Treffers duur te staan. Van de Gevel, echt niet de grootste van het veld, kopte in de 62ste minuut opnieuw raak: 2-2. Zeven minuten later kreeg hij de mogelijkheid op z'n derde, maar Kornelis voorkwam de hattrick van de middenvelder die vorig jaar nog op wereldreis was. In de slotfase was Mutzers drie keer dichtbij de 3-2. Tweemaal redde de doelman. Stoskovic was een keer wel verslagen door Mutzers, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege duwen.

Amateurvoetbal