Volledig scherm
De Treffers-middenvelder Twan Smits (rechts) kan GVVV'er Robin Mulder niet bijbenen. © Pro Shots

De Treffers met Smits, maar zonder Eltink naar TEC

GROESBEEK - Twan Smits zit zondagmiddag weer bij de wedstrijdselectie van De Treffers voor het competitieduel met TEC in Tiel (14.00 uur). De Nijmeegse middenvelder van de Groesbeekse tweededivisionist is hersteld van een ontsteking aan zijn heup.

De voormalig speler van Achilles’29 haakte twee weken geleden tegen GVVV af in de rust en bekeek de thuiswedstrijd tegen koploper Jong AZ zondag vanaf de zijkant van het veld.

De Treffers staat na vijf wedstrijden met vijf punten dertiende, TEC is met zeven punten de nummer negen. “Met het puntenaantal ben ik niet tevreden, met het vertoonde spel wel enigszins”, geeft Smits aan. “We willen bij de eerste negen teams eindigen. Om dat doel te behalen is een punt per wedstrijd te weinig. Wel hebben we vijf tegenstanders gehad die in de top zes van de ranglijst staan, zover je daar nu al over kan spreken. We hebben op GVVV na tegen iedere ploeg ons staande gehouden.”

Bij De Treffers zijn linksback Bram Eltink (heupblessure) en Robin Janssen (Paralympische Spelen) afwezig.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal