Volledig scherm
Luuk Langeveld maakt de gelijkmaker voor De Treffers tegen JVC. © Ed van Alem

De Treffers ternauwernood naast JVC in vermakelijk duel

GROESBEEK - JVC Cuijk heeft zaterdag De Treffers op een gelijkspel gehouden: 1-1. De Brabantse derdedivisionist had zelfs zicht op meer in het vriendschappelijke wedstrijd tegen de Groesbeekse buurman die een niveau hoger actief is. Pas een paar minuten voor tijd kreeg JVC de gelijkmaker om de oren.

De Treffers was voor rust heer en meester en liet bij vlagen sprankelend spel zien. Toch was de eerste kans voor JVC. Gianluca Maria, de sterke en snelle spits van de Cuijkenaren, scoorde zelfs. Het doelpunt werd echter geannuleerd vanwege buitenspel.

Voorsprong
Daarna kreeg De Treffers enkele goede mogelijkheden via Coen Maertzdorf (tweemaal) en Rick Verbeek. Een doelpunt viel pas na rust. Nadat invaller Bas Hendriks JVC-doelman Bart Tinus op zijn weg vond, profiteerde Zaimi na een klein uur van een fout van Ken Leemans, aanvoerder van De Treffers. Een paar minuten na de 0-1 kreeg Thomas Schilders de kans om de Cuijkse voorsprong te verdubbelen. Jordy van de Kracht bracht redding.

Paal en lat
Daarna kreeg De Treffers de ene na de andere kans op de gelijkmaker, maar Remy Raterink kopte op de lat, Leemans raakte de paal en Robert Mutzers schoot op de voeten van Tinus. Uiteindelijk was het Luuk Langeveld die wel doel trof. De Groesbekenaar kopte van dichtbij binnen na een kopbal van Twan Smits op de lat.

De Treffers: Van de Kracht; Keukens, Leemans, Balkestein (69. Joris Janssen), Eltink (46. Mutzers); Van Straaten (46. Robin Janssen), Verbeek (46. Hendriks), Smits; Maertzdorf (81. Sarkouk), Raterink (81. Langeveld), De Bondt.
JVC Cuijk: Tinus; Kazlauskas (76. Zwartepoort), Maletic, Babadi, Djukic (66. Grotenhuis), Zaimi (66. Simons), Van Zeelst, Graat (46. Van Boxtel); Visser (46. Renirie), Maria (55. Bendrosian), Schilders.

Amateurvoetbal