Volledig scherm
Heijen-speler Nick de Valk met zoon Royd. © Theo Peeters

De Valk draagt aanvoerdersband Heijen over

HEIJEN - Nick de Valk is dit seizoen geen aanvoerder meer van Heijen. De 30-jarige middenvelder heeft de band afgegeven. De Limburger vindt dat het tijd wordt dat iemand anders het voortouw neemt.

,,Sinds het overlijden van mijn vader begin dit jaar heb ik hem niet meer om en ik heb besloten dat zo te laten", legt De Valk uit in De Gelderlander van vrijdag. ,,Dat heeft niet zozeer daarmee te maken. Ik vind dat het nu de tijd is dat andere jongens het stokje overnemen. Spelers die midden in de groep staan.”

Vader
De Valk hoopt op een succesvol seizoen. Zijn eerste zonder zijn vader. Jan de Valk was meer dan 10 jaar leider van het eerste elftal van Heijen toen hij begin januari aan de gevolgen van kanker overleed. Zoon Nick, die onlangs zelf een kleine kreeg, beleefde bij de voetbalclub veel mooie momenten met zijn vader. ,,Ik kan me nog herinneren dat ik als kleine jongen bij elk doelpunt een gulden van hem kreeg”, zegt Nick.

Promotie
,,Maar het mooiste moment was de promotie naar de vierde klasse in 2014. Door mijn gebroken sleutelbeen zaten we in de beslissende wedstrijd tegen Estria samen langs de kant. Er kwam een brok emotie los. Het was een geweldig moment om met mijn vader te beleven.”

Lees het hele interview van Nick de Valk in De Gelderlander editie Maasland van vrijdag 2 september.

Amateurvoetbal