Volledig scherm
© DG

De Zwaluw en SVS beginnen competitie met zege

OEFFELT - De Zwaluw boekte tegen SVOC’01 de eerste zege van het seizoen in de vijfde klasse G. De Oeffeltenaren waren gisteren op eigen veld te sterk voor de fusieclub uit Oirlo en Castenray: 2-0.


Boyd van Sambeek maakte beide doelpunten namens de club uit Oeffelt.

Stevensbeek
SVS was gisteren in Stevensbeek met tien spelers te sterk voor SC St. Hubert: 2-1. Ryan Kemeling kreeg in de eerste helft rood voor het maken van een trappende beweging. Vlak voor rust kwamen de bezoekers wel op voorsprong via Mark Lenkens. Daarna maakte Niels van de Cruijsen met een afstandsschot de gelijkmaker. Bibi Biermans schonk SVS de zege.

Deceptie
De eerste wedstrijd van het seizoen is voor Sambeek uitgelopen op een deceptie. De mannen van coach Stef van Asten gingen gisteren op eigen veld hard onderuit tegen het Limburgse SV United: 1-5. De Sambeekse goal werd gemaakt door Dennis van Well.

Duran
Holthees is er niet in geslaagd om BVV’27 op de knieën te krijgen. Het elftal van trainer Hans Winkelhag speelde gisteren in Holthees gelijk tegen de club uit Blitterswijck: 1-1. Na ruim twintig minuten voetballen kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij aanvaller Ahmet Duran.

Somers
Menos heeft gisteren een sterke eerste helft tegen HRC’27 uit Afferden geen goed vervolg gegeven. De club uit Landhorst verloor met 2-1 in Noord-Limburg. Het enige doelpunt voor de vijfdeklasser werd gemaakt door vleugelaanvaller Niels Somers.

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal