Volledig scherm
© DG

De Zwaluw en SVS beginnen competitie met zege

OEFFELT - De Zwaluw boekte tegen SVOC’01 de eerste zege van het seizoen in de vijfde klasse G. De Oeffeltenaren waren gisteren op eigen veld te sterk voor de fusieclub uit Oirlo en Castenray: 2-0.


Boyd van Sambeek maakte beide doelpunten namens de club uit Oeffelt.

Stevensbeek
SVS was gisteren in Stevensbeek met tien spelers te sterk voor SC St. Hubert: 2-1. Ryan Kemeling kreeg in de eerste helft rood voor het maken van een trappende beweging. Vlak voor rust kwamen de bezoekers wel op voorsprong via Mark Lenkens. Daarna maakte Niels van de Cruijsen met een afstandsschot de gelijkmaker. Bibi Biermans schonk SVS de zege.

Deceptie
De eerste wedstrijd van het seizoen is voor Sambeek uitgelopen op een deceptie. De mannen van coach Stef van Asten gingen gisteren op eigen veld hard onderuit tegen het Limburgse SV United: 1-5. De Sambeekse goal werd gemaakt door Dennis van Well.

Duran
Holthees is er niet in geslaagd om BVV’27 op de knieën te krijgen. Het elftal van trainer Hans Winkelhag speelde gisteren in Holthees gelijk tegen de club uit Blitterswijck: 1-1. Na ruim twintig minuten voetballen kwam de thuisploeg op voorsprong dankzij aanvaller Ahmet Duran.

Somers
Menos heeft gisteren een sterke eerste helft tegen HRC’27 uit Afferden geen goed vervolg gegeven. De club uit Landhorst verloor met 2-1 in Noord-Limburg. Het enige doelpunt voor de vijfdeklasser werd gemaakt door vleugelaanvaller Niels Somers.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal