Volledig scherm
Bjorn Heezen van Varsseveld (rechts) duellerend in een eerder duel. Archieffoto. © Jan van den Brink

Debutant Varsseveld boekt knappe zege bij OBW

ZEVENAAR - In de tweede klasse I is Varsseveld de competitie uitstekend begonnen: de gepromoveerde Achterhoekers wonnen op bezoek bij OBW met 1-2. Luke Groot Wassink was met twee treffers man van de wedstrijd.

In de openingsfase wees niets er nog op dat de thuisploeg na 90 minuten met lege handen zou staan, want OBW ging sterker van start en was aanvankelijk het gevaarlijkste team. Vanuit het niets kwam Varsseveld na ruim een kwartier echter op 0-1 via Groot Wassink en een minuut later al maakte de 20-jarige rechtsbuiten er 0-2 van. Een kwartier voor tijd kwam OBW nog wel terug, toen invaller Junior Lucas de 1-2 scoorde, maar verder kwamen de Zevenaarders niet.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal