Volledig scherm
Archieffoto

Dieren in de laatste acht minuten toch onderuit

DIEREN - Zaterdagtweedeklasser Dieren leek dinsdag met frivool spel op weg naar een overwinning in het districtsbekerduel tegen Concordia Wehl, maar in de laatste acht minuten ging het toch mis: 1-2.

Teun van Uum zorgde na de rust op aangeven van Stan Aalders voor de openingstreffer namens Dieren, dat de voorsprong niet kon vasthouden. Wouter Jansen en Freek Linnenbank met een zondagsschot scoorden voor Concordia Wehl.

"Die tweede vloog er aardig in", reageerde Dieren-doelman Melvin Kersten, overgekomen van Silvolde. "En aan die 1-1 kon ik ook al niets doen, die bal werd nog aangeraakt. Ik heb mijn best gedaan. Meer kan ik niet doen."

Derdeklasser Redichem herstelde zich van het verlies tegen RVW door Ede/Victoria klop te geven: 4-2. Thomas Swart (strafschop), Paul Dorland, Frank Gerritsen en Bart Jansen waren de schutters voor de ploeg uit Heelsum.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal