Volledig scherm
Archieffoto

Dieren in de laatste acht minuten toch onderuit

DIEREN - Zaterdagtweedeklasser Dieren leek dinsdag met frivool spel op weg naar een overwinning in het districtsbekerduel tegen Concordia Wehl, maar in de laatste acht minuten ging het toch mis: 1-2.

Teun van Uum zorgde na de rust op aangeven van Stan Aalders voor de openingstreffer namens Dieren, dat de voorsprong niet kon vasthouden. Wouter Jansen en Freek Linnenbank met een zondagsschot scoorden voor Concordia Wehl.

"Die tweede vloog er aardig in", reageerde Dieren-doelman Melvin Kersten, overgekomen van Silvolde. "En aan die 1-1 kon ik ook al niets doen, die bal werd nog aangeraakt. Ik heb mijn best gedaan. Meer kan ik niet doen."

Derdeklasser Redichem herstelde zich van het verlies tegen RVW door Ede/Victoria klop te geven: 4-2. Thomas Swart (strafschop), Paul Dorland, Frank Gerritsen en Bart Jansen waren de schutters voor de ploeg uit Heelsum.

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal