Volledig scherm
Doelman Stefan Josephs van Constantia stopte een strafschop in het bekerduel met Ysselsteyn © Ed van Alem

Districtsbeker: Constantia - Achates, Olympia naar Uden

EINDHOVEN - Constantia is de enige regionale voetbalclub die in de tweede ronde van de districtsbeker een thuiswedstrijd heeft geloot. De Wanroijse vierdeklasser neemt het op zondag 23 oktober op tegen Achates uit Ottersum, dat op hetzelfde niveau speelt als Constantia alleen in een andere klasse actief is.

Olympia’18 is de andere vierdeklasser uit het Land van Cuijk die nog in het regionale bekertoernooi zit. De Boxmerenaren staan voor een wedstrijd bij derdeklasser FC Uden. Excellent heeft een op papier makkelijkere opgave. De Oploose derdeklasser ontmoet vierdeklasser Mariahout.

Vianen Vooruit komt in de competitie uit in district Oost (3D), maar neemt wel deel aan de beker van Zuid 2. De ploeg van trainer Niels Voet ontmoet vijfdeklasser Elsendorp. De Vierlingsbeekse eersteklasser Volharding gaat op bezoek bij derdeklasser Avanti’31 uit Schijndel, de Overloonse buurman en competitiegenoot SSS’18 speelt tegen het tweede elftal van UDI’19.

Alle duels beginnen om 14.30 uur, behalve die van SSS. Die wedstrijd start al om 11.00 uur.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal