Volledig scherm
FC Lienden zal door de KNVB uit de competitie worden genomen. © Peter van Gogh

Doek valt per direct voor FC Lienden

LIENDEN - Tweededivisievoetbal in Lienden is niet langer meer. Het bestuur van de Stichting Voetbalondersteuning FC Lienden heeft besloten met onmiddellijke ingang de topvoetbalactiviteiten te staken. Het team dat in de tweede divisie uitkomt speelt geen wedstrijden meer waardoor het door de KNVB uit de competitie zal worden gehaald.

De hoofdsponsors vinden het niet langer verantwoord om (vooral financieel) alleen de kar te moeten trekken en weigeren verder mee te gaan in de financiële ‘gekte’ van de tweede divisie.

 De twee geldschieters (Adrie Timmer en Nico Wagenvoort) zijn van mening dat aan het beleid van de laatste jaren met steeds terugkerende onzekerheid over al dan niet doorgaan een eind moet komen. Het seizoen afmaken is geen optie. 

,,Want vanuit de KNVB komen er al weer geldboetes aan omdat wij als kleine club niet aan de licentievoorwaarden kunnen voldoen’’, laat Wagenvoort weten. ,,Voortdurend op het laatste moment definitief groen licht voor opnieuw een volgend seizoen is om meerdere redenen onwenselijk. Dit werkt, zoals ook dit seizoen, door in het sportieve en prestatieve aspect. Van een verantwoorde voorbereiding op een nieuw seizoen topvoetbal is dan geen sprake.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal