Volledig scherm
Ton Verkerk. foto Willem Moret/Proshots

DOVO verder zonder Ton Verkerk

VEENENDAAL - Trainer Ton Verkerk is weg bij DOVO. Het einde van de samenwerking hing al een tijdje in de lucht, maar donderdagavond kwam het bericht naar buiten dat beide partijen definitief uit elkaar zijn. " Een vervelende situatie", reageerde technisch coördinator Rinie van Bruxvoort.

Verkerk trad juli 2007 in dienst van de Veenendaalse hoofdklasser. De resultaten dit seizoen zijn, ondanks de hooggespannen verwachtingen, zeer teleurstellend. De 6-0 nederlaag tegen Jodan Boys van afgelopen weekend bleek fataal voor de 53-jarige coach.


Eind november kreeg Verkerk een aanbieding om in dienst te treden bij de Russische voetbalbond. Tot een definitief akkoord is het tot dusver nog niet gekomen, waardoor de toekomst van Verkerk bij DOVO ook onzeker bleek.

"Het was een emotioneel besluit, wan als mens hebben we Ton Verkerk nog steeds hoog zitten. Maar we hadden wel in de gaten dat het op deze manier niet verder kon."


Een opvolger is inmiddels ook al benoemd. Erik van der Meer werd donderdagavond voorgesteld aan de spelersgroep. De voormalig speler van FC Utrecht werd de laatste maanden veelvuldig genoemd als opvolger voor Verkerk.


Verkerk zelf is niet rancuneus ten aanzien van zijn ontslag. "Het standpunt van DOVO kan ik goed begrijpen", stelt de vertrokken trainer. "Ik vond het jammer. Jammer dat ik de klus niet heb kunnen afmaken. Kijk, zelf ben ik er de persoon niet naar om vroegtijdig de handdoek in de ring te gooien. Ook al gaat het niet goed. Ik was het er niet mee eens, maar de discussie aangaan heeft in zo'n geval helemaal geen zin."


"Het ging dit seizoen ook niet goed. We hadden in het begin van de competitie wat pech met het wegvallen van Thijs van Tent Beking. Maar al met al vallen de resultaten toch tegen. Het vervelende was, dat we de vinger moeilijk op de zere plek konden leggen. En de nederlaag van afgelopen zaterdag speelde ook mee."


Verkerk heeft wel zijn bedenkingen bij het tijdstip van ontslaan. "Wat ik wel vreemd vind, is dat ik nog twee keer ben op komen draven voor het geven van twee trainingen. Ik had het duidelijker en helderder gevonden als maandagavond meteen de knoop was doorgehakt."


"We hadden het idee dat Ton het niet op de rails kon krijgen", reageert Van Bruxvoort. "Maar maandag hadden we gewoonweg nog niets beslist. We zijn wel om tafel gaan zitten. Maar we kregen via diverse kanten signalen binnen. Die hebben we de volgende dag aan Ton voorgelegd. Toen hebben we ook het besluit genomen om uit elkaar te gaan. We wilden de spelersgroep daar verder nog niet bij betrekken, dus daarom besloten we het gisteren definitief naar buiten te brengen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal