Volledig scherm
SC Veluwezoom-spits Nathan Heljanan (m) gaat over de voet, waarna de bal op de stip gaat. © Marina Popova

Druk SC Veluwezoom te hoog voor jong RVW

SC Veluwezoom heeft de 1e competitiewedstrijd in 5F gewonnen van RVW. Op eigen veld won de Velpse ploeg met 3-1. Beide ploegen degradeerden het afgelopen seizoen uit de 4e klasse.

Na een klein kwartier schoot Nathan Heljanan Veluwezoom al op voorsprong. De zelf verdiende strafschop schoof de spits met overtuiging in de onderhoek. Nog geen 10 minuten later was Heljanan zelf aangever voor de 2e Velpse treffer. Met een knappe pass bracht hij Delano Drakenstein in stelling, die de doelman omspeelde en 2-0 maakte.

Na de 2e treffer zakte de thuisploeg wat in, tot teleurstelling van trainer Yoes Aaroub. "Als we met dezelfde energie en pressie doorgaan maken we het veel eerder af", aldus Aaroub. Dat deed Veluwezoom niet, waardoor RVW via een treffer van Luuk Hendriks terugkwam in de wedstrijd. 2-1. Kort voor tijd stelde smaakmaker Drakenstein de zege alsnog veilig met zijn 2e doelpunt van de wedstrijd.

"Juist in deze wedstrijd missen we de ervaring", sprak RVW-trainer Peter van der Borden, die 2 oudere spelers moest missen wegens verplichtingen op het werk. "Maar we vertrekken met opgeheven hoofd. Voor een eerste wedstrijd was dit zeker niet slecht, en de tegenstander reken ik tot 1 van de favorieten in deze competitie."

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal