Volledig scherm
© DG

Duels MASV tegen Angeren en SDOO uit programma

ARNHEM - De tuchtcommissie van de KNVB heeft het eerste elftal van de MASV voorlopig uit de competitie gehaald. Dit hangende het onderzoek naar de gebeurtenissen tijdens en na afloop van het competitieduel in de vierde klasse F tegen RKSV Driel van afgelopen zondag. De komende twee wedstrijden, op eigen veld tegen SV Angeren (25 september) en SDOO (2 oktober), zijn daarom uitgesteld.

Het duel in Driel werd zondag door arbiter Philippo kort voor tijd gestaakt bij een 3-2 stand in het voordeel van de thuisploeg. De leidsman had in de eerste helft al grensrechter Dennis van de Brink van de Arnhemmers weggestuurd vanwege commentaar.

In de slotfase kregen ook doelman Raymond van Driel en verdediger Joshua Cortus van MASV rood. Arbiter Philippo sprak na afloop over een kopstoot en bedreigingen. Deze verklaring werd door MASV direct fel betwist.

De behandeling van de zaak door de tuchtcommissie staat gepland voor maandag 3 oktober. De uitspraak volgt enkele dagen later.

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal