Volledig scherm
Trainer Lodewijk de Kruif spreekt de spelers van Duno toe tijdens een eerder duel. Archieffoto. © Gert Budding

Duno geeft Bennekom een pandoering

BENNEKOM. Debutant Duno is zaterdag de competitie in de eerste klasse D sterk gestart. Kampioenskandidaat Bennekom werd op eigen veld gedeclasseerd. De Eikelhof werd voor de thuisploeg het decor van een nachtmerrie. De equipe uit Doorwerth won de seizoensopening afgetekende: 1-4.

De spelers van Duno vierden na het behalen van de eerste drie punten een bescheiden feestje. Een beetje beduusd van de ruime overwinning, zochten de spelers lachend de kleedkamer op.

De bezoekers begonnen met een domper. Al na zes minuten veroorzaakte Rick Timmer een strafschop, waaruit Just Berends 1-0 scoorde. De gelijkmaker viel halverwege de eerste helft en kwam van de voet van Roy Talsma: 1-1.

Na een uur spelen was het weer Talsma die scoorde en Duno op 1-2 zette. Vervolgens kwam in de slotfase, met prachtig combinatievoetbal, 1-3 door Ryan Bouwmeester op het scorebord. Het slotakkoord was voor Faisal Kaouass. De invaller zorgde met een intikker voor de 1-4 eindstand.

3 september 2016
  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal