Volledig scherm
Ryan Bouwmeester in actie namens JVC Cuijk. © Ed van Alem

Duno met voormalig profvoetballers naar eerste klasse

Voetbalclub Duno heeft zich weer geroerd op de transfermarkt. De kampioen van de tweede klasse G stapt volgend seizoen met negen nieuwe spelers de eerste klasse van het zaterdagvoetbal binnen.

Blikvangers in de selectie zijn Ryan Bouwmeester en Alexander Prent. Bouwmeester werd opgeleid door Feyenoord en Vitesse. Spits Prent is routinier en globetrotter van het stel. Zo voetbalde hij onder meer bij het Zweedse Halmstads BK en in Vietnam.

Ook Ted Heijckmann en Roy Talsma hebben een verleden in het betaald voetbal. Talsma doorliep de jeugdopleiding van Vitesse, maar brak nooit door in Arnhem. Twee seizoenen geleden slaagde hij ook niet bij eerstedivisionist Telstar. Afgelopen jaar kwam hij uit voor topklasser GVVV. Heijckmann doorliep eveneens de jeugdopleiding van Vitesse, maar brak nooit door.

Nieuw: Ryan Bouwmeester, Alexander Prent (beiden JVC Cuijk), Ted Heijckmann (DFS), Renzo van Duren (De Bataven), Youssef Cheman (Hatert), Baptista José (DTS Ede), Roy Talsma (GVVV), Jeroen Kraaijenvanger (Bennekom), Alan Abdulkadir (FC RDC).
Weg: Damei Andringa (WNC), Tanju Sahin (Go Ahead Kampen), Adham Kabet (FC Jeugd), Mitchell Valkhof (WVV Wageningen).

Lees voor de overschrijvingen in het amateurvoetbal de Gelderlander van woensdag 15 juni.

Amateurvoetbal