Volledig scherm
Toernooileider Ben van der Horst (midden) heeft de Arnhem Cup uitgereikt aan aanvoerder Tanju Sahin van Duno. Purrel Fränkel en sponsor Arjen Ploeg helpen hem de trofee omhoog te torsen. Duno versloeg VDZ in de finale met 2-0. © Gerard Burgers

Duno opnieuw winnaar Arnhem Cup

ARNHEM - Duno heeft wederom de Arnhem Cup gewonnen. In een bij vlagen pittige finale op het veld van gastheer Eendracht werd VDZ verslagen (2-0). Vorig jaar was de ploeg uit Doorwerth ook al de sterkste. Vanaf de elfmeterstip werd toen Spero bedwongen.


De Arnhemmers hadden de betere start op het zonnige sportpark Over het Lange Water, maar Max Burgers verzuimde om VDZ op voorsprong te schieten.

Na dik twintig minuten viel het doelpunt aan de andere kant. Verdediger Paul Rutgers maakte een onnodige overtreding op Faisal Kaouass en die werd door arbiter Brandenbarg bestraft met een penalty. Vanaf elfmeter klaarde Annis Aamri vervolgens het klusje: 1-0.

Kort voor de pauze verzuimde Aamri om de marge te verdubbelen. Na een splijtende pass van Hans Cooke schoot hij van dichtbij naast.

Na rust waren kansen schaars. Een kwartiertje voor tijd viel de beslissing. Carlos Dos Santos kreeg veel ruimte in de zestienmeter en profiteerde optimaal. De aanvaller schoot de bal fraai binnen bij de tweede paal: 2-0.

Duno-aanvoerder Tanju Sahin kreeg na afloop de beker uit handen van toernooileider Ben van der Horst en betrok nadrukkelijk ploeggenoot Purrel Fränkel en sponsor Arjen Ploeg in het feestje. "Een kwestie van respect", sprak de naar Go Ahead Kampen vertrekkende verdediger.

Ook Stefan Hoogsteder nam afscheid. De oefenmeester van VDZ verkast naar DIO'30 en keek met een prima gevoel terug op zijn Arnhemse jaren. "De ploeg heeft stappen gezet en er is jeugd doorgestroomd. Dat is een goede zaak voor de vereniging."

Amateurvoetbal