Volledig scherm
Trainer Lodewijk de Kruif spreekt de spelers van Duno toe tijdens een eerder duel. Archieffoto. © Gert Budding

Duno ronde verder na doelpuntenfestijn tegen Rheden


DOORWERTH - Duno is zeker van een plek in de volgende ronde van de districtsbeker Oost. Het duel met SC Rheden mondde uit in een doelpuntenfestijn, dat de zaterdageersteklasser met 8-4 won.

Coach Lodewijk de Kruif van Duno was na afloop tevreden. "Maar ik moet er wel bij aantekenen dat Rheden zwak speelde", vertelde hij. "Wij voetbalden beter dan zaterdag tegen SC Bemmel.”
Over de vier tegendoelpunten die goalie Ruben te Witt om zijn oren kreeg, was De Kruif minder content. "De manier waarop dat gebeurde was wel erg simpel." Door het gelijkspel bij Blauw Geel'55-SC Bemmel (2-2) heeft Duno zich geplaatst voor de volgende ronde. Voor Duno scoorden Carlos dos Santos (2), Faisal Kaouass (2), Anass Aamri, Roy Talsma, Hans Cooke en Ryan Bouwmeester. Voor SC Rheden troffen Rick Smeenk (2) Ramon van ‘t Veld en Joep Sangers doel.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal