Volledig scherm
Trainer Lodewijk de Kruif spreekt de spelers van Duno toe tijdens een eerder duel. Archieffoto. © Gert Budding

Duno ronde verder na doelpuntenfestijn tegen Rheden


DOORWERTH - Duno is zeker van een plek in de volgende ronde van de districtsbeker Oost. Het duel met SC Rheden mondde uit in een doelpuntenfestijn, dat de zaterdageersteklasser met 8-4 won.

Coach Lodewijk de Kruif van Duno was na afloop tevreden. "Maar ik moet er wel bij aantekenen dat Rheden zwak speelde", vertelde hij. "Wij voetbalden beter dan zaterdag tegen SC Bemmel.”
Over de vier tegendoelpunten die goalie Ruben te Witt om zijn oren kreeg, was De Kruif minder content. "De manier waarop dat gebeurde was wel erg simpel." Door het gelijkspel bij Blauw Geel'55-SC Bemmel (2-2) heeft Duno zich geplaatst voor de volgende ronde. Voor Duno scoorden Carlos dos Santos (2), Faisal Kaouass (2), Anass Aamri, Roy Talsma, Hans Cooke en Ryan Bouwmeester. Voor SC Rheden troffen Rick Smeenk (2) Ramon van ‘t Veld en Joep Sangers doel.

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal