Volledig scherm
Duno-speler Jesse Korn (links) kreeg rood. © Gert Budding

Duno veel te lief voor Berkum

ZWOLLE - Duno leed voor de tweede keer op rij een nederlaag. Zaterdag bleek Berkum is eigen huis te sterk voor het team van trainer Lodewijk de Kruif. De medekoploper van de eerste klasse D won 3-1. Beide teams eindigden met tien man. Voor de thuisploeg was Mehran ali Pour Asli de klos en voor de ploeg uit Doorwerth incasseerde Jesse Korn het rode kartonnetje.

De eerste helft speelde Duno veel te lief en liet het initiatief aan de thuisploeg over. Dit resulteerde tien minuten voor rust in 1-0 door Ruud Wellenberg.
Na rust was Duno de bovenliggende partij, maar had geen geluk. Carlos dos Santos miste een kans en van hem werd een doelpunt afgekeurd. Uit een counter, na 75 minuten, werd het 2-0 door Chris van de Meulen. Kort hierna was Van der Meulen weer succesvol: 3-0. In de slotfase tekende Dos Santos voor de 3-1 eindstand. “De eerste helft waren wij niet agressief genoeg”, verklaarde trainer Lodewijk de Kruif. “Omdat niet iedereen zijn taken uitvoerde, kon Berkum te makkelijk voetballen. Over de tweede helft ben ik wel tevreden, daarin hebben we kansen gecreëerd maar niet gemaakt.”

Amateurvoetbal