Volledig scherm
© ProShots

'Duno wil naar de Berg en dan profvoetbal'

BENNEKOM - Assistent-trainer Jan Oosterhuis van De Graafschap moet als technisch adviseur bij eersteklasser Duno de weg plaveien naar een nog hoger niveau én voetballen op De Wageningse Berg. En wie weet volgt dan profvoetbal.

Jan Oosterhuis (52) heeft er een nieuwe job bij: naast assistent van De Graafschap-trainer Jan Vreman is de Doetinchemmer per direct vastgelegd door zaterdageersteklasser Duno in Doorwerth, de club die onder leiding van sponsor en geldschieter Arjen Ploeg in recordtijd van de vierde naar de eerste klasse van het zaterdagvoetbal promoveerde.

En de eerste klasse is niet het plafond, zegt Oosterhuis. „Ze willen op termijn naar het betaald voetbal, zijn erg ambitieus. Ik word er technisch adviseur, ga tegenstanders analyseren en ook de eigen ploeg. Tevens moet ik de vereniging op technisch vlak doorlichten.”

Oosterhuis kreeg van De Graafschap ruimte om een andere job naast zijn baan als assistent-trainer in Doetinchem te zoeken. Door de degradatie van de Superboeren moest Oosterhuis salaris inleveren. Oud-prof Oosterhuis krijgt bij Duno, waar onder anderen ex-Graafschapper Purrel Fränkel voetbalt, nog een andere taak. Duno wil op korte termijn graag op De Wageningse Berg gaan voetballen.

„Ik heb acht jaar bij FC Wageningen gevoetbald en heb in die regio nog steeds een aardige naam”, aldus Oosterhuis. „Het is een grote wens van de clubleiding om in het stadion te voetballen. Er zijn wel obstakels, zoals bezwaren van omwonenden. Maar als het lukt, zou dat geweldig zijn. Dan is voor mij het cirkeltje ook rond.”

Amateurvoetbal