Volledig scherm
© VI Images

Echteld start met zege op DSVA

ECHTELD - De voormalige zondagderdeklasser Echteld startte het seizoen in de vierde klasse H West 1 zaterdag met een 3-1 zege op DSVA uit Amerongen.

Na een half uur kapte Yamal Aamri zijn man uit en schoot de bal in de bovenhoek: 1-0. Vijf minuten voor rust kwam DSVA, dat goed partij gaf, verdiend op 1-1.

In de tweede helft had Echteld het voor het zeggen. Binnen vijf minuten zette Roy van de Voort Aamri alleen voor de doelman: 2-1. Het duurde tot vijf minuten voor tijd voordat de wedstrijd beslist werd. Abid el Kadouri draaide in het strafschopgebied weg van zijn tegenstanders en maakte er 3-1 van.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal