Volledig scherm
FC Lienden viert de winnende treffer van Jawad Bellahsan. © Proshots

Effectief FC Lienden opent met zege op Koninklijke HFC

HAARLEM - FC Lienden heeft de openingswedstrijd van het seizoen winnend afgesloten. De ploeg van trainer Hans van de Haar versloeg Koninklijke HFC met 1-2 dankzij doelpunten van Maurits de Baar en Jawad Bellahsan.

De thuisploeg had het lastig met de rappe buitenspelers van FC Lienden. Daaruit ontstond ook het eerste gevaar van de bezoekers. Het leverde meteen een doelpunt op. Mo Bendadi stak de bal tussen de Haarlemse defensie heen en zette De Baar zo vrij voor doelman Tom Boks. De Baar wachtte lang, maar schoof de bal koelbloedig door de benen van de goalie: 0-1.

Kansen waren er niet veel in de eerste helft. Pas tien minuten voor rust moest Jan Schimmel voor het eerst optreden, toen Daan Driever van dichtbij volleerde. Even later zat de voet van Schimmel dwars op een inzet van Tim van Soest.

Na de pauze voerde Koninklijke HFC het tempo op en zette het FC Lienden onder druk. De gasten kwamen de middenlijn niet meer over en het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam er ook. Schimmel tackelde een Haarlemmer in het strafschopgebied en de bal ging op de stip. Feyo Glim faalde niet: 1-1.

Koninklijke HFC had het beste van het spel en ging op zoek naar de 2-1, maar FC Lienden bleef overeind en kwam er af en toe nog gevaarlijk uit via de snelle aanvallers. Een kwartier voor tijd was het weer tijd voor zo’n omschakeling. Met succes. Jawad Bellahsan, amper vijf minuten in het veld, kreeg de bal in de diepte gespeeld van Nick Hak en koos de verre hoek achter Boks: 1-2.

In de extra tijd kwam FC Lienden nog goed weg, nadat Schimmel een schot niet goed verwerkte, maar scoren deed de thuisploeg niet meer.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal