Volledig scherm

Eldenia glipt in het donker langs ESA

ARNHEM - ESA en Eldenia stonden dinsdagavond rond elf uur nog op het veld op sportpark Rijkerswoerd. Het duel in het districtsbekertoernooi moest lange tijd worden onderbroken wegens het uitvallen van de lichten. De wedstrijd werd uitgespeeld met slechts twee brandende lampen. Eldenia won met 0-1.

Jeroen Ramakers maakte in blessuretijd de winnende treffer voor de Eldenaren, die met een man minder op het veld stonden. Doelman Lars Peters had een rode kaart gekregen na het onderuithalen van een doorgebroken speler.

ESA-trainer Peter Gerritsen baalde van de nederlaag. "Zeker omdat we in de tweede helft goede kansen kregen."

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal