Volledig scherm
© Thinkstock

Eldenia na rust oppermachtig tegen GVA

DOORNENBURG - Eldenia is zondagmiddag het districtsbekertoernooi goed begonnen. De Arnhemse derdeklasser won in poule 42 dik verdiend bij vierdeklasser GVA met 5-2.

Halverwege stond het op sportpark De Vijzel in Doornenburg nog 2-2. Tom te Boekhorst (1-0) en Bjorn Derksen (2-1 uit een strafschop) scoorden voor de thuisploeg. Nick van Bethray en Wesley de Ruiter, uit een fenomenale vrije trap, brachten Eldenia tot twee keer toe langszij.

Na rust was Eldenia de bovenliggend partij. De Arnhemmers drukten het klasseverschil uit in drie fraaie treffers. Eentje van invaller Mathijs Huis in 't Veld en twee van uitblinker Louan Aarts: 2-5.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal