Volledig scherm
Archieffoto © PZC

ESA start competitie met winst op rivaal AVW’66

ARNHEM – ESA is zaterdagmiddag de competitie in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal uitstekend begonnen. Op eigen veld versloegen de Arnhemmers rivaal AVW’66 uit Westervoort met 2-0. Na een saaie eerste helft , afgesloten met een 0-0 ruststand, was er na de pauze meer vermaak. Er was meer tempo en bezieling, en er ontstonden kansen voor beide ploegen.

Een kwartier voor tijd opende invaller Chiraque Salimi de score na een pass van Roy Wittens. Acht minuten voor tijd besliste Jordy Folman de wedstrijd uit een directe vrije trap. Op het zonovergoten sportcentrum Rijkerswoerd waren beide ploegen zaterdagmiddag goed aan elkaar gewaagd.

Doelrijpe kansen waren lange tijd schaars. ESA mazzelde dat een inzet van Mark Schulte via de vingertoppen van keeper Dennis Amati op de lat kwam, en dat arbiter Yilance in de rebound de handsbal op de doellijn van verdediger Thom Mutgeert over het hoofd zag. ,,Dat was rood en een strafschop’’, vond Wouter van der Ent, trainer van AVW’66. ,,Het was inderdaad hands’’, sprak Mutgeert later eerlijk. De verdediger deed echter net alsof hij de bal tegen zijn hoofd kreeg, en arbiter Yilance geloofde dat ook.

Kort na de 1-0 kregen de bezoekers een grote kans op de gelijkmaker toen Mike Teeuw vrij voor doelman Amati verscheen. Met een knappe redding met zijn voeten hield Amati echter zijn doel schoon. Acht minuten voor tijd besliste Folman de matige wedstrijd met zijn specialiteit, een vrije trap. Kort voor tijd miste Folman nog een enorme kans op de 3-0.

  1. Duno: Tien jaar later
    column

    Duno: Tien jaar later

    Duno-uit, dat was – toen ik tien jaar geleden zelf nog een poging tot voetbal waagde – geen potje waar ik naar uit keek. Integendeel. Ik speelde bij Wodanseck en de wedstrijd tegen Duno was onze streekderby in de vierde klasse zaterdag. De verpersoonlijking van Duno was Hans Bisdonk, een Jaap Stam met sik. Een keiharde verdediger die qua postuur niet zou misstaan op een rugbyveld. Duno had meer stoere kerels die ook van voetbal genoten als ze de bal niet hadden. De ochtend na zo’n derby kon ik amper uit bed komen.

Amateurvoetbal