Volledig scherm
Archieffoto © PZC

ESA start competitie met winst op rivaal AVW’66

ARNHEM – ESA is zaterdagmiddag de competitie in de derde klasse A van het zaterdagvoetbal uitstekend begonnen. Op eigen veld versloegen de Arnhemmers rivaal AVW’66 uit Westervoort met 2-0. Na een saaie eerste helft , afgesloten met een 0-0 ruststand, was er na de pauze meer vermaak. Er was meer tempo en bezieling, en er ontstonden kansen voor beide ploegen.

Een kwartier voor tijd opende invaller Chiraque Salimi de score na een pass van Roy Wittens. Acht minuten voor tijd besliste Jordy Folman de wedstrijd uit een directe vrije trap. Op het zonovergoten sportcentrum Rijkerswoerd waren beide ploegen zaterdagmiddag goed aan elkaar gewaagd.

Doelrijpe kansen waren lange tijd schaars. ESA mazzelde dat een inzet van Mark Schulte via de vingertoppen van keeper Dennis Amati op de lat kwam, en dat arbiter Yilance in de rebound de handsbal op de doellijn van verdediger Thom Mutgeert over het hoofd zag. ,,Dat was rood en een strafschop’’, vond Wouter van der Ent, trainer van AVW’66. ,,Het was inderdaad hands’’, sprak Mutgeert later eerlijk. De verdediger deed echter net alsof hij de bal tegen zijn hoofd kreeg, en arbiter Yilance geloofde dat ook.

Kort na de 1-0 kregen de bezoekers een grote kans op de gelijkmaker toen Mike Teeuw vrij voor doelman Amati verscheen. Met een knappe redding met zijn voeten hield Amati echter zijn doel schoon. Acht minuten voor tijd besliste Folman de matige wedstrijd met zijn specialiteit, een vrije trap. Kort voor tijd miste Folman nog een enorme kans op de 3-0.

  1. Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad
    COLUMN

    Cultuurclash op het voetbalveld: dorp versus stad

    Een wereldgoal in Lent, die je normaal alleen op de PlayStation ziet. Met een omhaal maakt Niek Temmink namens DVOL diep in blessuretijd de 1-1 tegen het Arnhemse Eendracht. Na die goal gebeurt er - op een warme oktobermiddag, die in de tweede helft broeierig heet wordt - van alles. De Arnhemmers koken van frustratie, een DVOL-speler gaat grijpend naar zijn hoofd naar de grond en scheidsrechter El Hassnaoui beloont na het affluiten een Eendrachtspeler met rood voor zijn fanatieke protest.

Amateurvoetbal