Volledig scherm

Ex-profs uit Zuid-Korea en Turkije naar JVC Cuijk

CUIJK - Naast eerdere aanwinsten Charles Kazlauskas, Stefan Maletic, Thomas Schilders, Frenk Schaap en Dominique Scholten heeft JVC Cuijk flink toegeslagen op de transfermakt. Vlak voor het sluiten van de overschrijvingstermijn strikte de derdedvisionist nog acht spelers. De opvallendste namen zijn twee aanvallers: Aygun Kaymak en Juhyuk Park.

Kaymak speelde in het verleden in de topklasse bij onder meer AFC en Türkiyemspor (beide Amsterdam) en woont sinds kort in Cuijk, na een Turks profavontuur bij onder meer Besiktas in Istanbul. Park verliet nog niet zo lang geleden Zuid-Korea, waar hij prof was bij Ulsan Hyunday FC. Hij vestigde zich onlangs in Boxmeer.

Jong Achilles
De Cuijkse club contracteerde ook de jonge aanvallers Ihab Barrahou van het Nijmeegse Union en Shant Bedrosian van De Graafschap, die van Doetinchem naar Cuijk verhuist. Daarnaast neemt JVC vier spelers over van Jong Achilles’29 uit Groesbeek: verdedigers Mitchel Zwartepoorte en Samuel Babadi, middenvelder Sergi Simons en aanvallers Victor Chibueze.

Tweede elftal
De acht nieuwste aanwinsten worden onderdeel van de totale selectie van JVC 1 en Jong JVC, het tweede elftal dat na een paar jaar weer terugkeert in competitie. Die selectie kent in totaal 28 spelers, met daarbij ook zes in Cuijk opgeleide voetballers die (definitief) de overstap naar de senioren-selectie maken: Jay van Boxtel, Bjenze Graat, Sjoerd van der Looy, Timo Peters, Yorrit Kanters en Aimane Khtoura.

Amateurvoetbal