Volledig scherm
De spelers van Excellent vieren de promotie naar de derde klasse. © Dominique Pichel

Excellent schrijft historie met promotie

OPLOO - Excellent heeft zondagmiddag clubgeschiedenis geschreven. De Oploose formatie speelt volgend seizoen voor het eerst in de derde klasse na de riante 4-0 overwinning in de return van de nacompetitiefinale tegen Venlosche Boys. Het heenduel in Venlo eindigde vorige week in 2-2.

Chris van Duijnhoven opende in de 12de minuut de score. De spits veroverde zelf de bal via de kluts en kreeg daarna via Roel Verberk een niet te missen kans: 1-0. Een paar minuten later was Rick van Koulil dicht bij de tweede Oploose treffer, maar zijn pegel ging rakelings over het doel van VVV.

Hoewel Excellent dicteerde, kregen de gasten ook kansen vooral uit standaardsituaties. Na een omhaal van de Griek Dimitrios Tourazidis (gevaarlijk spel) kopte Stephan Schellekens een inzet van Yusuf Gungor van de lijn. Aan de andere kant schoot Excellent-aanvoerder Teun Verberk na een half uur op de paal.

Na rust liep Excellent weg. Eerst verdubbelde Van Duijnhoven de score na een mooie dribbel, even later promoveerde invaller Frans Cuppers een voorzet van Van Koulil tot doelpunt: 3-0. Van Duijnhoven was in de 77ste minuut weer trefzeker. Wederom na een geweldige passeeracrie.

Volledig scherm
De spelers van Excellent tijdens een drinkpauze in het nacompetitieduel met VVV'03. © Dominique Pichel

Amateurvoetbal