FC Lienden-speler Marlon Versteeg baalt na de degradatie.
Volledig scherm
FC Lienden-speler Marlon Versteeg baalt na de degradatie. © William Hoogteyling

FC Lienden degradeert naar derde divisie

LIENDEN - FC Lienden keldert na drie seizoenen in de tweede divisie naar de derde divisie. De ploeg van trainer Hans van de Haar verloor over twee wedstrijden van ASWH, dat promoveert. Woensdag won FC Lienden nog met 0-1 in Hendrik-Ido-Ambacht; in Lienden was ASWH met 0-2 te sterk.

De bezoekers uit Zuid-Holland zochten vanaf het begin meteen de aanval en dat resulteerde binnen één minuut al in een enorme kans voor Ismaïl Yıldırım, maar hij stuitte op doelman Thom Jonkerman. Na 23 minuten viel de eerste kans voor FC Lienden te noteren, maar ook Guytho Mijland vond de keeper (Stefan Kok) op zijn weg.

Nadat Gilmaro van de Werp eerst van dichtbij nog over kopte, was het vijf minuten voor rust wel raak voor ASWH. Jesper van de Bosch schoot de bal met zijn linker achter Jonkerman: 0-1.

Waar FC Lienden in de eerste helft vooral achter de bal aan liep, kroop de ploeg in de tweede helft meer uit zijn schulp. Eerst was Shuremy Felomina met twee kopballen dicht bij de gelijkmaker en na ruim een uur spelen spatte een schot van Salim Mansouri uiteen op de lat. ASWH liet veel minder zien dan in de eerste helft en kwam nauwelijks in de buurt van het doel van FC Lienden. Dé kans op de 1-1 - en dus lijfsbehoud - kreeg Mijland twee minuten voor tijd. Hij werd diep gestuurd, liep op doelman Kok af, maar schoot de bal via Kok naast.

En toen sloeg ASWH in de 95ste minuut keihard toe. Een vrije trap- randje zestien - werd door linkspoot Sam van de Kreeke in de verre hoek binnen geschoten: 0-2.

Daarna kregen Milad Intezar (overtreding) en Mo Ajiach (duwen) nog een rode kaart waardoor de thuisploeg het duel met negen man eindigde. Volgend seizoen acteert FC Lienden in de derde divisie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal