Volledig scherm
Leon Broekhof. © Pro Shots

FC Lienden heeft Zuid-Hollandse klappen wel verwerkt

LIENDEN - Een weerzien met de plaaggeest van weleer. Dat staat voor FC Lienden zaterdag op het programma als Excelsior Maassluis, de huidige nummer vier van de tweede divisie, op bezoek komt. Een wedstrijd met een extra randje, gezien het verloren tweeluik in de strijd om het algeheel amateurkampioenschap vorig jaar.

„Dat was vorig jaar. Ik heb niet het idee dat dat nu nog mee speelt”, nuanceert vice-aanvoerder Leon Broekhof. „Toen trokken wij helaas aan het kortste eind. Wel leuk om weer tegen hen te spelen. Het zal geen makkelijk potje worden.”

Klappen
De klap tegen de ploeg uit Maassluis is de verdediger inmiddels wel te boven, maar iets recenter ging het tegen Jong Sparta Rotterdam ook mis. In blessuretijd kwamen de Rotterdammers op gelijke hoogte op Het Kasteel. „Flink balen. Zeker omdat wij met 2-0 voor stonden. Als je dat in blessuretijd nog weg geeft, dan zie je meteen hoe ons team in elkaar steekt. Wij waren net bezig aan een lekkere serie met twee overwinningen op rij. Die derde hadden wij goed kunnen gebruiken, scheelt toch twee plekken op de ranglijst. Maar goed, dat is gebeurd”, analyseert Broekhof.

FC Lienden-Excelsior Maassluis (Sportpark De Abdijhof, 18:00 uur in Lienden)
​FC Lienden afwezig: Erik de Kruijk (gebroken jukbeen), Erik van Eem (niet wedstrijdfit) en Benny Geerts (gebroken teen)

Amateurvoetbal