Volledig scherm
FC Lienden speelt ook komend seizoen in de zondagse topklasse. Foto: Ed van Alem

FC Lienden maakt doorstart in topklasse

LIENDEN - FC Lienden gaat een doorstart maken in de zondagse topklasse. Voorzitter Dick van Ommeren heeft dinsdagochtend bevestigd dat de Betuwse club door gaat met de zondagtak.

"Er wordt inderdaad een doorstart gemaakt", bevestigt Van Ommeren. "Dit is een initiatief van enkele leden van de technische staf en het bestuur. Natuurlijk is er ook ondersteuning vanuit de businessclub."

Voor de doorstart moet FC Lienden bijna een compleet nieuw elftal samenstellen. Van de huidige selectie hebben voorlopig alleen Solomon Caulley, René van Dieren en Mohamed Echabouni hun vertrek nog niet aangekondigd. Bedoeling is dat de selectie voor een groot deel komt te bestaan uit jonge spelers van profclubs, die geen contract aangeboden krijgen. Lienden richt zich daarbij in eerste instantie op clubs als FC Utrecht, Vitesse, NEC en FC Den Bosch. De technische staf wordt gevormd door het trio Hans van der Haar, Peter Hofstede en Jimmy Spelbos.

De leiding van FC Lienden maakte eerder dit jaar nog bekend te stoppen met zondagvoetbal. De publieke belangstelling was enorm teruggelopen en de club kon de spelers uit de huidige selectie, zoals Niek Ripson, ondanks toezeggingen niet houden. Daarbij haakten veel sponsors af.

De grote sponsors van Lienden opperden bij die bekendmaking de zaterdagtak te versterken en zo terug te keren in de topklasse. Maar die plannen vielen bij een deel van de club, waaronder het eerste zaterdagteam, niet in goede aarde.

De teruglopende belangstelling van het zondagvoetbal zorgde er eerder dit seizoen al voor dat Argon, FC Hilversum en Feyenoord aankondigden hun zondagtak op te geven.

Amateurvoetbal