Volledig scherm
Shanon Carmelia verruilt IJsselemervogels voor FC Lienden. © BSR AGENCY/SOCRATES

FC Lienden pakt uit en haalt tiental spelers

LIENDEN - Het aantal spelers van derdedivisionist FC Lienden in in één klap bijna verdubbeld. De club van trainer Hans van de Haar heeft tien versterkingen voor volgend seizoen vastgelegd, waaronder drie keepers.

Menno Heus (23), Thomas Hoekstra (19) en Geoffrey van der Boor (34) zijn volgend seizoen de doelmannen van FC Lienden. Heus zat al een tijd zonder club en verdedigde daarvoor het doel van FC Utrecht. In januari van dit jaar tekende hij een contract bij FC Den Bosch om het seizoen af te maken. De 1.93 meter lange Hoekstra keepte de afgelopen seizoenen bij SC Heerenveen -19 en SC Cambuur -19. Van der Boor was tussen 2014 en 2016 al actief voor FC Lienden en kwam als doelman onder meer uit voor Jong RKC, GJS, Unitas, Theole, SVW en de Valleivogels

Verdediger Shanon Carmelia (30) komt over van IJsselmeervogels, waar hij sinds 2016 voetbalde. Het afgelopen seizoen was Carmelia eerste keus als rechtsback bij de nummer drie van de tweede divisie. Carmelia speelde in het verleden voor JVC Cuijk, SC NEC en op Curaçao - waar Carmelia vandaan komt -  voor CSD Barber en Jong Colombia.

In de voorste linie heeft FC Lienden zich het meest versterkt. Liefst vijf nieuwe aanvallers maken deze zomer de overstap naar de derdedivisionist. Rechtsbuiten Yevghenny Marceli (23) wordt overgenomen van Blauw Geel’38 uit Veghel. Marceli - die net als Carmelia, Ayrton Statie en Shuremy Felomina (laatste twee hebben hun contract bij FC Lienden al verlengd) Curaçaose roots heeft - speelde in het verleden ook voor OJC Rosmalen en RKSV Nuenen. Andreas Dusink (21) heeft bij De Graafschap -19 en Jong De Graafschap gespeeld. Mohammed Ouarraki (18) is de jongste nieuwkomer. De aanvaller voetbalde voorheen bij zondag tweedeklasser Laakkwartier in Den Haag. Yunus Efe (20) kwam het afgelopen seizoen uit voor Achilles’29, waar hij in zes wedstrijden twee keer scoorde. Aladji Barrie (23) keert na jaren in Duitsland te hebben gevoetbald weer terug naar Nederland. Barrie maakte zijn doelpunten in Duitsland voor BV Cloppenburg, Gemania Leer, TB Uphusen, Türkspor Kiel en SV Atlas.

Naast de komst van het negental heeft ook Salim Mansouri een overeenstemming met FC Lienden voor volgend seizoen bereikt. Mansouri was in het uitduel in de finale van de nacompetitie tegen ASWH nog belangrijk met een doelpunt. De aanvallende middenvelder kwam in de winterstop van afgelopen seizoen naar FC Lienden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal