Volledig scherm
FC Lienden-aanvoerder Frank Wiafe kreeg in de 46ste minuut zijn tweede gele kaart waardoor de thuisploeg het lang met een man minder moest doen. © William Hoogteyling

FC Lienden strijdend naar één punt in openingsduel

LIENDEN - FC Lienden is de competitie begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen DEM uit Beverwijk. Omdat Frank Wiafe direct na rust zijn tweede gele kaart pakte, moest de thuisploeg een helft lang met tien man spelen. Het gelijkspel was een juiste afspiegeling van de wedstrijd.

DEM - vorig jaar gepromoveerd vanuit de hoofdklasse - was gevaarlijk vanuit de omschakeling. Dat had FC Lienden-trainer Hans van de Haar vooraf al gezegd. En dat bleek ook zo te zijn. Nadat FC Lienden-aanvaller Yunus Efe van dichtbij over schoot, was het de formatie uit Beverwijk die na een half uur spelen gevaarlijk was, maar het schot van Cirilio Cijntje ging voorlangs. Even later had FC Lienden pech toen een schot van Djamel Boerstra op de lat belandde. De grootste kans in de eerste helft was er voor spits Guyon Fernandez. Salim Mansouri was niet zelfzuchtig en gaf de bal opzij waar Fernandez stond, maar de spits miste voor een leeg doel.

Binnen één minuut in de tweede helft pakte aanvoerder Frank Wiafe zijn tweede gele kaart. Hij trapte na en ging wederom op de bon waardoor FC Lienden met een man minder door moest. Maar dat betekende voor DEM niet om de aanval te zoeken. Pas in blessuretijd schoot Michael Obioha van dichtbij over het doel van keeper Menno Heus. Een minuut later schoot invaller Yassine Zakir nog vanaf zestien meter over en eindigde het duel dus zoals het begon: 0-0.

FC Lienden: Heus; Carmelia, Felomina (84. Keric), Vreekamp, Van Rijn; Mansouri, Wiafe, Menting, Boerstra; Fernandez (72. Zakir) en Efe (46. Statie).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal