Volledig scherm
Frank Wiafe Danquah in het verleden bij FC Chabab. © ProShots

FC Lienden versterkt zich met spits Wiafe

LIENDEN - Frank Wiafe Danquah speelt het komende seizoen voor FC Lienden. De 25-jarige aanvaller zat nog zonder club, nadat zijn contract bij de Groesbeekse eerstedivisionist Achilles'29 niet werd verlengd.


Wiafe, die ook als schaduwspits uit de voeten kan, is voor de Betuwse topklasser een welkome versterking. De Amsterdammer moet voor doelpunten gaan zorgen. Lienden zag deze zomer aanvallers Youssef El Jebli (De Graafschap), Rafael Uiterloo (Telstar) en Abderrahim Loukili (Jong NEC) naar het profvoetbal verkassen.

De aanvaller van Ghanese afkomst kwam in het verleden onder meer uit voor de jeugdopleiding van Ajax en Newcastle United en speelde vervolgens enkele jaren in Hongarije, België en Roemenië en tussendoor bij het Amsterdamse FC Chabab.

FC Lienden hoopt komende zondag, als de kersverse winnaar van de Supercup de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen Magreb'90, al over Wiafe te kunnen beschikken. De overschrijvingspapieren liggen momenteel bij de KNVB.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal