Volledig scherm
FC Lienden - vv Katwijk, Lienden speler Jordie Van der Laan in duel met Katwijk speler Mike van den Ban © Pro Shots / Marcel Bonte

FC Lienden weer onderuit op Abdijhof

LIENDEN - Alsof er een vloek boven De Abdijhof hangt. Van de vier gespeelde wedstrijden op eigen veld, verloor FC Lienden er nu al drie (VVSB, GVVV en nu ook tegen Katwijk). De formatie van Hans Kraay ging met 0-2 onderuit.

Dat was gezien de eerste helft niet eens verrassend, want Lienden liet vrijwel niets zien. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Jan Schimmel, die met horten en stoten de rust haalde zonder tegentreffer. Want kansen hadden de bezoekers via met name Marciano Mengerink en Anthony Biekman genoeg.

Na de pauze leek het er al wat meer op bij FC Lienden. Zeker nadat Mo Ajiach binnen de lijnen was gekomen. Het leverde kansen voor Erik van Eem en Jordie van der Laan op, maar de bal wilde er niet in.

Een kwartier voor tijd lukte dat Katwijk, dat inmiddels meer tegenhield dan aandrong, wel. Uit een corner van Robbert Susan kopte Stefan Stam geheel vrijstaand raak: 0-1. Een tik die de thuisploeg niet meer te boven kwam, want even later verdubbelde Kay Blokland de Katwijkse voorsprong: 0-2.

FC Lienden bracht nog een extra aanvaller in de vorm van Brayton Biekman, maar een doelpunt zat er niet meer in.

Amateurvoetbal