Volledig scherm
Jaimy Vahlkamp van Rheden haalt FC Presikhaaf-aanvaller Hulusi Bulut neer en krijgt rood. foto Marc Pluim

FC Presikhaaf in blessuretijd langs Rheden

RHEDEN - FC Presikhaaf heeft de derby met Rheden met 2-1 gewonnen.

De club van trainer Dennis van Beukering blijft daarom koploper in de tweede periode. Ook geldt de ploeg uit Arnhem als één van de belangrijkste kandidaten voor het kampioenschap in de eerste klasse E.

Bij FC Presikhaaf stonden vier voormalig spelers van Rheden (Hulusi Bulut, Marc te Witt, Shiwan Hamdaz en Esen Gurbuz) in de basis, Pasquinel Minkman van Rheden speelde eerder bij FC Presikhaaf. De wedstrijd leefde vooraf al enorm bij spelers en supporters van beide clubs. De harde kern van FC Presikhaaf had zaterdagnacht het sportpark aan de IJsselsingel bezocht. Op het gras naast de tribune was op diverse plaatsen met kalk FC P 1 geschreven. Een verwijzing naar FC Presikhaaf 1. Diezelfde supporters hadden maandag zwaar vuurwerk meegenomen naar Rheden, dat vlak voor de aftrap werd ontstoken.

Voor rust had FC Presikhaaf een veldoverwicht, maar gescoord werd er niet. De derby ontbrandde na de pauze. Esen Gurbuz scoorde tegen zijn oude club: 0-1. Rheden was niet van de wijs en was gevaarlijk via counters. Zo kreeg Rick Smeenk een grote mogelijkheid, maar hij kreeg in vrijstaande positie zijn hoofd niet goed tegen de bal, waardoor zijn kopbal hoog over ging.

Een kwartier voor tijd leek de wedstrijd beslist. FC Presikhaaf kreeg een vrije trap. Hesdey Suart schoot de bal in de muur, op de arm van Rheden-verdediger Leroy Neumann. Strafschop, vond scheidsrechter Dik Hendriksen. Een buitenkansje voor Gurbuz, maar zijn inzet werd gekeerd door de uitstekende doelman van Rheden, Jeroen van van der Veen.

In een hectische slotfase kreeg Jaimy Vahlkamp van Rheden rood, vanwege een charge van achteren op Hulusi Bulut. De tien van Rheden speelden vervolgens alles of niets en die tactiek leek een punt op te leveren. Rheden kreeg ook een dubieuze strafschop. FC Presikhaaf-speler Max van Meeteren maakte een sliding op de bal, maar de arbiter zag er een overtreding op Rick Smeenk in. Hij benutte zelf de strafschop: 1-1. Het feest was echter van korte duur; Esen Gurbuz maakte in blessuretijd zijn tweede goal: 1-2.

Rheden: Van der Veen, Althoff, Teunissen (55. Van 't Veld), Neumann, Minkman, Vahlkamp, Dorland, Cakir, Peelen, d'Hulst (76. McCombs), Smeenk.

FC Presikhaaf: Te Witt, Bot, Raayen, Lazaar, Suart, Van Meeteren, Kolf (88. Simsek), Bulut, Hamdaziz, Gurbuz, Veldt (64. Bouraarassi).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal