Volledig scherm
Groessen won zondag met 6-0 van RKPSC. © Bart Harmsen

Groessen maakt gehakt van RKPSC in Liemerse derby

GROESSEN - Kersvers derdeklasser Groessen heeft RKPSC, waarmee vorig jaar in de vierde klasse werd gespeeld, een flink pak slaag gegeven tijdens de derde bekerwedstrijd. Het werd maar liefst 6-0.

Op sportpark de Heggeakkers waren de gasten uit Pannerden niet bepaald bij de les. Trainer Herman Ubbink klaagde steen en been over de instelling van zijn spelers. Het druk zetten ging op zijn elfendertigst en de duels werden inderdaad halfslachtig uitgevochten. “Laat dit een les zijn”, zei Ubbink na afloop. “Met deze instelling krijgen we ook in de competitie klop.”

Tevreden
Groessen-trainer Michel Buitink was logischerwijze tevreden met de uitslag, maar vond zijn ploeg niet groots spelen. “De eerste helft ging nog aardig gelijk op, alleen wij waren veel efficiënter. In de tweede helft stond het beter bij ons. Maar de weerstand was niet groot vandaag.”

Competitiestart
Volgend weekeinde bij competitiestart tegen DVC’26 uit Didam zal Groessen pas echt kunnen zien waar het staat. Voor Groessen scoorden Lennard van Zuylen (3), Rik Maatman (2) en Daan van de Ven.

Amateurvoetbal