Volledig scherm
Bal wordt weggewerkt voor het Doornenburgse doel in de derby tussen GVA en HAVO. © Gerard Burgers

GVA geeft promotie op dramatische wijze uit handen

's HEERENBERG - Een comfortabeler uitgangspositie kon bijna niet, maar na de 4-1 zege tegen MvR vorige week verloor GVA zondag de return in 's Heerenberg in de verlenging met 5-1. Daarmee ging de promotie naar de 3de klasse, die voor het grijpen lag, in rook op.

Na van alle emotie bijgekomen te zijn moest coach Wim Bleijenberg constateren: "Vorige week hadden wij een topdag, vandaag had MvR er eentje."
Mogelijk door de zenuwen hadden de Doornenburgers in de Achterhoek pap in de benen. MvR beheerste de wedstrijd van het begin af aan. In de 8ste minuut bracht Victor Steinhauer de 's Heerenbergers op voorsprong, een kleine 10 minuten later maakte Tom te Boekhorst nog gelijk, maar het was hangen en wurgen met GVA. Tjort Peeters tikte 3 minuten na de gelijkmaker alweer de 2-1 binnen.

Toch was er niets aan de hand geweest als een doelpunt van Robbert Walraven in de 70e minuut niet was afgekeurd. Volgens scheidsrechter Laarhuis tikte Walraven de bal uit handen van de keeper, volgens de GVA-spits was hij gewoon eerder.

Het toekennen van die goal had de 2-2 betekend, en dat had MvR nooit meer weg kunnen poetsen. Nu hield de thuisploeg hoop en dwong zij via doelpunten van Hannes Esselink en (6 minuten in blessuretijd) Marc Pennards een verlenging af. Dat was eigenlijk al de genadeklap voor GVA, die het na dit zo bewogen seizoen niet meer te boven kwam. In de 7de minuut van de 2de verlenging kopte MvR-invaller Niels van Lent de beslissende treffer binnen: 5-1.

Amateurvoetbal