Volledig scherm
GVVV-speler Mart de Jong probeert Boyd Lucassen af te stoppen. Ploeggenoot Soufiane Laghmouchi biedt assistentie. Foto Proshots/Remko Kool © Proshots/Remko Kool

GVVV knijpt handen dicht na gelijkspel tegen Jong Vitesse

VEENENDAAL - Dat er na afloop van het duel tussen GVVV en Jong Vitesse
1-1 op het scorebord stond, was een wonder. De Arnhemmers waren een groot deel van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar drukten het overwicht niet uit in doelpunten. In de slotfase kon GVVV zelfs de winst pakken, maar ook de thuisploeg faalde in de afwerking.

Vanaf het begin dicteerde Jong Vitesse het spel en kwam GVVV een paar keer goed weg. Nadat Hicham Acheffay alleen voor doelman Johan Jansen had gemist, bracht Thomas Buitink Jong Vitesse in de veertiende minuut op een verdiende 1-0 voorsprong.

Uit het niets kwam GVVV in de 21 ste minuut langszij. Jeremy de Graaf profiteerde van onoplettendheid in de Arnhemse defensie:
1-1.
Daarna was het weer Jong Vitesse wat de klok sloeg. GVVV kon niet goed omgaan met de snelheid en de individuele klasse van de ploeg van trainer Joseph Oosting en had het geluk dat keeper Jansen in vorm was en Jong Vitesse te weinig gebruik maakte van de geboden mogelijkheden.

Ook in het tweede part veranderde het spelbeeld niet. Jong Vitesse creëerde kansen, maar paal en onmacht stonden treffers in de weg. Pas nadat GVVV Sherwin Grot en Robin Mulder in het veld bracht werd GVVV iets gevaarlijker. De laatste vijf minuten wankelde Jong Vitesse zelfs even, maar het bleef bij 1-1.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Amateurvoetbal